• Novinky

            • Deň narcisov na našej škole

            • Aj tohto roku sa naša škola zapojila do verejnej zbierky Deň narcisov, ktorá je pre onkologických pacientov na Slovensku už 33 rokov. Ďakujeme všetkým našim deťom, učiteľom i nepedagogickým zamestnancom, ktorí podporili túto zbierku. Aj vďaka nej sme priložili ruku k dielu na podporu bezplatných projektov ako je onkoporadňa, psychologická podpora pre týchto pacientov a príbuzných počas a po liečbe, finančná podpora pre tých pacientov, ktorí sa ocitli v dôsledku tohto ochorenia v hmotnej núdzi, parochne pre pacientky, prevencia či vzdelávania zamerané na zefektívnenie práce s onko pacientmi. V ich mene Vám všetkým ešte raz srdečne ďakujeme.

               

               

               

               

               

               

            • Jazykový kvet

            • Dňa 18.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola súťaže „Jazykový kvet“. Našu školu reprezentovali žiaci  1.A triedy- Nela Adamová, Ella Kolesárová, Liliana Anna Puľaková, Timea Dzurjovčínová, Liana Štecová, Ema Pacigová, Michal Balint, ktorí sa so svojim divadielkom – Giant Sea eye, v kategórii I. AJ DRAMA VT umiestnili na krásnom 2. mieste.  Žiačka Barbora Cichá (6.B) obsadila v anglickom prednese, v kategórii  II. AJ P-P PT 4. miesto, Adam Kirnag (5.A)  v ruskom prednese, v kategórii II. RJ P-P PT obsadil 2. miesto a Tam anh Nguen obsadila v kategórii II. SFF P-P PT krásne 1.miesto s postupom na celoslovenské finále. Žiakom gratulujeme a držíme prsty  na celoslovenskom finále v Nitre.

            • Basketbal- postup do finále

            • Dňa 18.4. sa na našej škole uskutočnil basketbalový turnaj chlapcov o "Pohár primátora mesta". Bolo to semifinále, z ktorého dve najlepšie družstvá postupujú do finále, ktoré sa uskutoční  budúci týždeň na ZŠ P. Horova. Naši chlapci po neúspešnom začiatku, keď sme prehrali s neskorším víťazom skupiny 2. ZŠ 18:25, nakoniec zabojovali a po výhrach 28:2 nad 7. ZŠ a 14:10 nad 5. ZŠ postúpili do finále z druhého miesta. O tento úspech sa pričinili žiaci Jakub Hreňko ,Laco Tušár, Peter Hrubý, Denis Štec, Dávid Demko, Oliver Širochman, Simon Makkay, Martin Hreňko a Oliver Vaľo. Chlapcom gratulujeme!

            • Úspechy žiakov

            • Dňa 21.marca 2023 sa konal 44.ročnik okresného kola matematickej Pytagoriády. Z našej školy sa na nej zúčastnili Kareem Tereska, ktorý sa umiestnil na peknom 4.mieste a Jozef Vojtko, ktorý bol úspešným riešiteľom.Taktiež Kareem Terezka získal pekné 4.miesto v okresnom kole matematickej olympiády, ktorá sa konala 12.apríla 2023 na ZŠ P.Horova v Michalovciach. Srdečne blahoželáme .

            • Výchovný koncert

            • Včera sme v škole privítali členov OZ Škola života, ktorí si pre nás pripravili výchovný koncert. Pre žiakov I. stupňa bolo vystúpenie s názvom ,,Natura" zamerané na enviromentálnu problematiku - triedenie odpadu. Žiakom II. stupňa bolo venované predstavenie na tému šikana, kyberšikana s názvom  ,,Čo je veľa, to je veľa". Žiaci sa aktívne zapájali do spevu, odpovedí a niektorí i do tanca. Veríme, že sa žiakom vystúpenie páčilo. 

            • Vo vysielaní...

            • Rádio Šírava pozvalo zástupcov členov žiackeho parlamentu Nelu Sikorai a Michaelu Grunskú do živého vysielania, v ktorom porozprávali o ocenení Čin roka, ktorý získali za dobrovoľnícku a humanitárnu činnosť. Žiačky v krátkom rozhovore priblížili dobrovoľnícke aktivity ako: Biela pastelka, Deň narcisov, Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, zbierka pre psí útulok, spolupráca s Domovom dôchodcov a Domovom soc. služieb Animou.  Sme radi, že aj takouto formou sme mohli prezentovať našu školu a prácu žiakov v spolupráci so žiackym parlamentom.

            • Umiestnenia v súťaži "Jazykový kvet"

            • "Jazykový kvet" je celoslovenská jazykovo-umelecká súťaž, ktorá je  tvorená  viacerými  kategóriami.  V tomto školskom roku  sme do poviedkovej tvorby a recitácie zapojili šikovné žiačky druhého stupňa. Výsledky kategórie, v ktorej bolo  potrebné napísať vlastnú poviedku sú už známe. Nádherné 2. miesto získala poviedkou „Narodeniny“  žiačka 9. A triedy Sárka Babjaková 3. miesto vďaka poviedke „Správne miesto“  obsadila žiačka 6. B triedy Barborka Cichá. Dievčatá boli odmenené diplomom, e-knihou a vecnou cenou. Našim milým žiačkam prajeme, aby písali aj naďalej. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy a prajeme veľa tvorivých nápadov  a radosti v ich ďalšej sebarealizácii.

            • Ocenenie - Čin roka 2022

            • Dňa 31.3.2023 si  kolektív žiakov ZŠ, J. A. Komenského prevzal od primátora mesta Michaloviec  ocenenie v oblasti humanity - dobrovoľníctvo. Za kolektív žiakov prevzala ocenenie žiačka Nela Sikorai. V minulom školskom roku sa žiaci pod vedením učiteľov Mgr. Rózsovej, PaedDr. Magurovej a PaedDr. Ihnátovej a žiakov žiackeho parlamentu zapojili do viacerých aktivít. Zorganizovali zbierku dobrôt, prikrývok a hračiek pre psí útulok, finančnú zbierku pre Úniu nevidiacich a slabozrakých či  Ligu proti rakovine. Venovali sa osamelým dôchodcom v Michalovskom domove seniorov, pripravili veľkonočnú a jarnú výzdobu pre Domov sociálnych služieb ANIMA. Veríme, že žiakov  dobrovoľná pomoc napĺňa, uvedomujú si potrebu pomoci druhým a budujú si pozitívny vzťah k ľudom. Teší nás, že žiaci našej školy vedia prejaviť súcit a šíria dobrovoľníctvo na škole i vo svojom okolí.  ĎAKUJEME 💗

            • Chemická olympiáda

            • Dňa 30.3.2023 sa konal 59. ročník okresného kola chemickej olympiády. Našu školu reprezentovala Janka Zalužická, žiačka IX.A. Umiestnila sa na peknom 4.mieste. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Deň literárnych postáv

            • Posledný marcový deň sa v 4.A zmenil na deň literárnych postáv. Žiaci prišli oblečení v kostýme svojej obľúbenej literárnej postavy, ktorú pútavo predstavili aj žiakom 1. - 2. ročníka. Okrem toho im predstavili aj jednotlivé knihy a povzbudili mladších spolužiakov k čítaniu. 

            • Deň učiteľov

            • Dnes, 28. marca, si pripomíname výročie narodenia J. A. Komenského, pedagóga, jazykovedca, filozofa, teológa a humanistu, ktorého život a dielo sú nerozlučne späté aj so Slovenskom.

              Komenský presadzoval právo na výchovu a vzdelávanie pre všetky deti bez ohľadu na pôvod. Zdôrazňoval potrebu celoživotného vzdelávania. Chcel, aby výchova bola otvorená, úprimná, príjemná, nenásilná, ba až zábavná. Podporoval prirodzenosť dieťaťa. Radil, aby sa deti učili samy na vlastných pokusoch, aby sa pri výučbe postupovalo od jednoduchšiemu k zložitejšiemu.

              Tieto nadčasové myšlienky, robustné dielo a pedagogická činnosť ho zaradili medzi najvýznamnejšie osobnosti svetovej pedagogiky.

              V deň narodenia J. A. Komenského zároveň na Slovensku oslavujeme Deň učiteľov.

              Poslanie učiteľa v sebe zahŕňa zanietenosť a ochotu odovzdávať poznanie o tomto svete, nie len pre poznanie samotné, ale hlavne pre možnosť urobiť svet lepším a krajším.

              Veríme, že v súčasnej dobe si už každý rodič a celá spoločnosť naplno uvedomuje nezastupiteľnú úlohu učiteľov pri formovaní budúcich generácií a učitelia konečne získajú uznanie, ktoré si zaslúžia.

              Milí kolegovia, ďakujeme vám za vašu prácu a obetavosť a prajeme vám všetko najlepšie k vášmu sviatku, veľa síl a trpezlivosti do ďalšej práce.

               

                                                                                                                   Vedenie ZŠ, J.A. Komenského 1 v Michalovciach

            • Čin roka 2022

            • Vážení rodičia, žiaci, 

              dovoľujeme si Vám oznámiť, že Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach na svojom zasadnutí dňa 28.2.2023 udelilo titul Čin roka 2022 v oblasti humatity Kolektívu žiakov IV.ZŠ za dobrovoľníctvo, ktorému sa venuje kolektív žiakov, ktorý spolupracuje so žiackym parlamentom za aktivity vykonané v šk. roku 2021/2022. Slávnostné odovzdanie titulu Čin roka 2022 sa uskutoční 31.3.2023 o 17:00 hod. vo veľkej sále MsKS v Michalovciach ná slávnoststnom  galaprograme s názvom To najlepšie, čo v meste Michalovce máme. 

            • Ako sa u nás klokanilo...

            • Dňa 27. 3. sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže Matematický klokan a klokanko. Súťažilo 54 žiakov, medzi nimi aj naši malí prváčikovia. Veríme, že sa im  dnes darilo.

            • Zemplínska scénická jar

            • Dňa 24.3 sa žiaci z 5. A triedy zúčastnili  okresného kola súťaže „Zemplínska scénická jar“,  na ktorej so svojim divadelným  predstavením  „Svet očami detí“  obsadili  3. miesto - strieborne pásmo. Žiakom gratulujeme a želáme veľa  ďalších  úspechov.

            • Deň vody

            • 22. marca si ľudia na celom svete pripomínajú Svetový deň vody. Voda pokrýva viac než 70% povrchu Zeme a je životne dôležitá pre všetko živé na našej planéte. Najväčšie množstvo vody, 96,5%, sa nachádza v oceánoch a moriach a zvyšok, 3,5%, tvorí sladká voda, ktorá sa nachádza v jazerách, riekach, podzemnej vode a ľadovcoch. Dobré spravovanie tohto obmedzeného a cenného zdroja je nevyhnutné pre blaho ľudí a prírody.

              Znečistenie vôd patrí ku globálnym problémom. Najväčším používateľom vody a zároveň aj najväčším jej znečisťovateľom je človek. Pri príležitosti Svetového dňa vody si každá trieda pripravila projekt, v ktorom priblížila vodu a s ňou spojený environmentálny problém.

            • Úspech vo fyzike

            • Dňa 15.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo fyzikálnej olympiády. Našu školu reprezentovala žiačka Tam Anh Nguyen z VIII.B a umiestnila sa na peknom 3.mieste. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Už je tu jar...

            • Je tu prvý jarný deň a blíži sa  i Veľká noc.  Naše priestory školy vdýchli jej vôňu. Zajkovia, motýle, vtáčiky, kvety i veľkonočné vajíčka žiaria v priestoroch a dali najavo -je tu JAR….

            • Hviezdoslavov Kubín - I. kat.

            • Žiaci 1. stupňa ako každý rok, tak aj tento si zasúťažili v prednese poézie a prózy. Vyhodnotenie školského kola celoštátnej postupovej súťaže v prednese poézie a prózy, v 1. kategórií Hviezdoslavov Kubín:

              Próza 1. kategória

              1.m.-Sofia Mária Puľaková 4.A

              2.m.- Nela Malaťáková 3.B

              3.m.- Sára Rovňáková 3.B

              Poézia 1. kategória

              1.m - Noemi Sofia Mackulinová 4.A

              2. m.- Eliška Mrúzová 2.B

              3. m. Richard Kavuľa 2.B

              Blahoželáme!!!