• Novinky

            • Výtvarná súťaž s MADD FRUIT

            • Sme radi, že sa my výtvarníci môžeme zúčastniť súťaže MADD FRUIT a uvedomiť si aj takto význam zdravej výživy. Každá z tried sme chceli zachytiť krásne šťavnaté, chutné a zdravé ovocie i zeleninu na papier v podobe misiek, dám v ovocných klobúkoch a šatách alebo aj ovocných toriet. Odborná porota v školskom kole mala ozaj ťažkú prácu. Obrazy boli nádherné...

              1. stupeň: 1. mieto - Barbora Martinková - 1.A

              2. miesto - Antonia Maskalova - 4. A

              3. miesto - Daniel Horňák - 3.A

              2. stupeň:1. mieto - Karolína Kakarová - 5.A

              2. miesto - Nicole Havrilová - 7.B

              3. miesto - Laura Lukáčová - 8.B

            • Shakespeare´s Day

            • Na počesť slávneho anglického dramatika W. Shakespeara sa dňa 27.4.2023 konala v priestoroch Základnej školy T. J. Moussona súťaž zameraná na vlastnú tvorbu a prednes poézie a prózy. Našu školu v súťaži reprezentovali Sofie Elize Mondoková (5.A), Barbora Cichá (6.B), Tam anh Nguyen (8.B) a Sára Babjaková (9.A). Tam anh Nguyen obsadila pekné 3. miesto za poviedku pod názvom The Heart of Gold (Srdce zo zlata). Srdečne blahoželáme.

            • Recyklácia papiera

            • Prečo by sme mali separovať papier a hádzať ho do modrého koša v škole? Pretože papier je recyklovateľný druh materiálu a recyklovať sa dá v priemere 5 až 8-krát. Z použitého papiera sa dá len malou úpravou vyrobiť nový papier, ktorý môžete znova využiť napríklad aj tak ako my. Veď posúďte sami!

            • Pohár primátora mesta

            • Dnes sa na 7.ZŠ uskutočnilo finále v basketbale žiakov o "Pohár primátora mesta". Naši chlapci hrali o celkové tretie miesto a po výbornom výkone najmä v poslednej štvrtine porazili 1.ZŠ 31:17 a získali bronzové medaily. Celkovým víťazom sa stala 6.ZŠ, ktorá vo finále porazila 2.ZŠ. Školu úspešne reprezentovali Jakub Hreňko, Ladislav Tušár, Peter Hrubý, Denis Štec, Dávid Demko, Martin Hreňko a Oliver Širochman. Chlapcom srdečne blahoželáme!

            • Začala sa atletická sezóna

            • V sobotu sa v Košiciach pre našich atlétov zo športových tried začala pretekárska sezóna na dráhe. Uskutočnilo sa 1. kolo mladších žiakov a dorastencov. Je to štvorkolová bodovacia súťaž, kde bodujú prví desiati pretekári a súťaže sa zúčastňujú mladí atléti z Košického a Prešovského kraja. Naši mladší žiaci z 12 zúčastnených oddielov obsadili pekné 2. miesto za pretekármi z Bardejova a mladšie žiačky obsadili 6. miesto. Najviac bodov pre náš školský oddiel získal David Demko, ktorý zvíťazil v kriketke, vo vrhu guľou a v behu na 60m obsadil 4. miesto. Kiara Baranová vyhrala v chôdzi na 2 km, Matúš Laporčák  v chôdzi obsadil 2. miesto, Oliver Širochman v kriketke 3. miesto a v skoku do výšky 5. miesto, Martin Hreňko bol v skoku do výšky  druhý a v behu na 600m bol siedmy, Simona Majchráková v behu na 600m za účasti 23 pretekárok obsadila 2. miesto. Richard Paľovčík vo vrhu guľou obsadil 1. miesto a Laura Barkaivá v tej istej disciplíne 2. miesto v kategórii dorastu.

            • Majstri okresu

            • Naša škola bola dnes usporiadateľom Okresného finále v basketbale žiakov ZŠ. Naši chlapci sa po výhrach 16:8 nad 6.ZŠ a 16:4 nad 1.ZŠ stali majstrami okresu a postúpili do krajského finále, ktoré sa uskutoční v Košiciach. Školu repezentovali: Richard Paľovčík, Ján Harman,Jakub Hreňko, Ladislav Tušár, Peter Hrubý, Erik Čižmár a Jakub Sudzina. Majstrom okresu srdečne blahoželáme!

            • Deň narcisov na našej škole

            • Aj tohto roku sa naša škola zapojila do verejnej zbierky Deň narcisov, ktorá je pre onkologických pacientov na Slovensku už 33 rokov. Ďakujeme všetkým našim deťom, učiteľom i nepedagogickým zamestnancom, ktorí podporili túto zbierku. Aj vďaka nej sme priložili ruku k dielu na podporu bezplatných projektov ako je onkoporadňa, psychologická podpora pre týchto pacientov a príbuzných počas a po liečbe, finančná podpora pre tých pacientov, ktorí sa ocitli v dôsledku tohto ochorenia v hmotnej núdzi, parochne pre pacientky, prevencia či vzdelávania zamerané na zefektívnenie práce s onko pacientmi. V ich mene Vám všetkým ešte raz srdečne ďakujeme.

               

               

               

               

               

               

            • Jazykový kvet

            • Dňa 18.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola súťaže „Jazykový kvet“. Našu školu reprezentovali žiaci  1.A triedy- Nela Adamová, Ella Kolesárová, Liliana Anna Puľaková, Timea Dzurjovčínová, Liana Štecová, Ema Pacigová, Michal Balint, ktorí sa so svojim divadielkom – Giant Sea eye, v kategórii I. AJ DRAMA VT umiestnili na krásnom 2. mieste.  Žiačka Barbora Cichá (6.B) obsadila v anglickom prednese, v kategórii  II. AJ P-P PT 4. miesto, Adam Kirnag (5.A)  v ruskom prednese, v kategórii II. RJ P-P PT obsadil 2. miesto a Tam anh Nguen obsadila v kategórii II. SFF P-P PT krásne 1.miesto s postupom na celoslovenské finále. Žiakom gratulujeme a držíme prsty  na celoslovenskom finále v Nitre.

            • Basketbal- postup do finále

            • Dňa 18.4. sa na našej škole uskutočnil basketbalový turnaj chlapcov o "Pohár primátora mesta". Bolo to semifinále, z ktorého dve najlepšie družstvá postupujú do finále, ktoré sa uskutoční  budúci týždeň na ZŠ P. Horova. Naši chlapci po neúspešnom začiatku, keď sme prehrali s neskorším víťazom skupiny 2. ZŠ 18:25, nakoniec zabojovali a po výhrach 28:2 nad 7. ZŠ a 14:10 nad 5. ZŠ postúpili do finále z druhého miesta. O tento úspech sa pričinili žiaci Jakub Hreňko ,Laco Tušár, Peter Hrubý, Denis Štec, Dávid Demko, Oliver Širochman, Simon Makkay, Martin Hreňko a Oliver Vaľo. Chlapcom gratulujeme!

            • Úspechy žiakov

            • Dňa 21.marca 2023 sa konal 44.ročnik okresného kola matematickej Pytagoriády. Z našej školy sa na nej zúčastnili Kareem Tereska, ktorý sa umiestnil na peknom 4.mieste a Jozef Vojtko, ktorý bol úspešným riešiteľom.Taktiež Kareem Terezka získal pekné 4.miesto v okresnom kole matematickej olympiády, ktorá sa konala 12.apríla 2023 na ZŠ P.Horova v Michalovciach. Srdečne blahoželáme .

            • Výchovný koncert

            • Včera sme v škole privítali členov OZ Škola života, ktorí si pre nás pripravili výchovný koncert. Pre žiakov I. stupňa bolo vystúpenie s názvom ,,Natura" zamerané na enviromentálnu problematiku - triedenie odpadu. Žiakom II. stupňa bolo venované predstavenie na tému šikana, kyberšikana s názvom  ,,Čo je veľa, to je veľa". Žiaci sa aktívne zapájali do spevu, odpovedí a niektorí i do tanca. Veríme, že sa žiakom vystúpenie páčilo. 

            • Vo vysielaní...

            • Rádio Šírava pozvalo zástupcov členov žiackeho parlamentu Nelu Sikorai a Michaelu Grunskú do živého vysielania, v ktorom porozprávali o ocenení Čin roka, ktorý získali za dobrovoľnícku a humanitárnu činnosť. Žiačky v krátkom rozhovore priblížili dobrovoľnícke aktivity ako: Biela pastelka, Deň narcisov, Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, zbierka pre psí útulok, spolupráca s Domovom dôchodcov a Domovom soc. služieb Animou.  Sme radi, že aj takouto formou sme mohli prezentovať našu školu a prácu žiakov v spolupráci so žiackym parlamentom.

            • Umiestnenia v súťaži "Jazykový kvet"

            • "Jazykový kvet" je celoslovenská jazykovo-umelecká súťaž, ktorá je  tvorená  viacerými  kategóriami.  V tomto školskom roku  sme do poviedkovej tvorby a recitácie zapojili šikovné žiačky druhého stupňa. Výsledky kategórie, v ktorej bolo  potrebné napísať vlastnú poviedku sú už známe. Nádherné 2. miesto získala poviedkou „Narodeniny“  žiačka 9. A triedy Sárka Babjaková 3. miesto vďaka poviedke „Správne miesto“  obsadila žiačka 6. B triedy Barborka Cichá. Dievčatá boli odmenené diplomom, e-knihou a vecnou cenou. Našim milým žiačkam prajeme, aby písali aj naďalej. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy a prajeme veľa tvorivých nápadov  a radosti v ich ďalšej sebarealizácii.

            • Ocenenie - Čin roka 2022

            • Dňa 31.3.2023 si  kolektív žiakov ZŠ, J. A. Komenského prevzal od primátora mesta Michaloviec  ocenenie v oblasti humanity - dobrovoľníctvo. Za kolektív žiakov prevzala ocenenie žiačka Nela Sikorai. V minulom školskom roku sa žiaci pod vedením učiteľov Mgr. Rózsovej, PaedDr. Magurovej a PaedDr. Ihnátovej a žiakov žiackeho parlamentu zapojili do viacerých aktivít. Zorganizovali zbierku dobrôt, prikrývok a hračiek pre psí útulok, finančnú zbierku pre Úniu nevidiacich a slabozrakých či  Ligu proti rakovine. Venovali sa osamelým dôchodcom v Michalovskom domove seniorov, pripravili veľkonočnú a jarnú výzdobu pre Domov sociálnych služieb ANIMA. Veríme, že žiakov  dobrovoľná pomoc napĺňa, uvedomujú si potrebu pomoci druhým a budujú si pozitívny vzťah k ľudom. Teší nás, že žiaci našej školy vedia prejaviť súcit a šíria dobrovoľníctvo na škole i vo svojom okolí.  ĎAKUJEME 💗

            • Chemická olympiáda

            • Dňa 30.3.2023 sa konal 59. ročník okresného kola chemickej olympiády. Našu školu reprezentovala Janka Zalužická, žiačka IX.A. Umiestnila sa na peknom 4.mieste. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.