• Novinky

            • Vianočné vyučovanie

            • Žiaci I. a II. stupňa strávili dopoludňajšie vyučovanie vo svojich triedach. Vyučujúci si pre žiakov pripravili vianočné omaľovánky, hry, hádanky, krížovky, pri pozeraní vianočných rozprávok si pochutili na teplom čaji a sladkých dobrotách, ktoré si žiaci priniesli. Na I. stupni sa žiaci vzájomné obdarovali krásnymi vianočnými hrnčekmi. Žiaci II. stupňa si zahrali vianočný futbal. 

            • Vianočné SUDOKU

            • Posledný vyučovací deň pred Vianocami si žiaci 5. - 9. ročníka zmerali sily v logickom myslení. V spoločenskej miestnosti pod vedením vyučujúcich p. Kučeravcovej a p. Vojtkovej súťažili v riešení číselných a písmenkových SUDOKU v 2. kategóriách, 5.-6. ročník, 7.-9. ročník. Najúspešnejší boli v kategórii 5.-6. ročník Eliška Pavlovová a Sofia Mária Puľáková, v kategórii 7.-9. ročník Kareem Tereska, Marcel Falatko, René Sabadoš a Filip Roháček.Za úspešne riešenia si žiaci odniesli sladkú odmenu a diplom.

            • Kinorozprávka

            • Všetci žiaci našej školy sa 21.12.2023 zúčastnili na premiére kinorozprávky PRIANIE v MsKS v Michalovciach. Aj takýmto kultúrným podujatím  spríjemňujeme predvianočnú atmosféru našim žiakom. Veríme, že sa rozprávka  všetkým páčila. 

            • Úspešné grantové projekty

            • Aj v tomto školskom roku  sme sa zapojili do viacerých grantových projektov. Sme veľmi radi, že sa už môžeme  pochváliť 4 schválenými projektmi.

              Nadácia Orange - projekt - 3D tlač na škole (2 500 eur) - cieľom je inšpirovať žiakov k novým technologickým postupom vo vyučovaní a podpore STEAM vzdelávania - nákup 3D tlačiarne a 3D pier 

              Karpatská nadácia - projekt - Oáza zelene  (2 500 eur) - cieľom projektu je vytvoriť miesto, v ktorom sa žiaci budú cítiť dobre, bezpečne, ktoré spoločnými silami vytvoríme a pretvoríme na Oázu zelene, z ktorej budeme mať úžitok v podobe školskej ovocnej a bylinkovej záhrady.  Naučiť žiakov vážiť si seba samého, druhých, budovať zodpovedný prístup k životu. Rozvíjať svoju osobnosť emocionálne, zážitkovo a pozitívne inšpirovať k pretváraniu svojich hodnôt. 

              Rozvojový projekt MŠVVaŠ - Čítame pre radosť  (750 eur) - podpora cudzojazyčnej  literatúry a audiokníh, vytvoriť priestor pre relax i voľnočasové aktivity.

              Rozvojový projekt MŠVVaŠ - Podpora etického správania a hodnotového vzdelávania  (4 000 eur) - cieľom projektu je zamedzenie šírenia dezinformácií v škole, rozoznávať  dezinformácie a hoaxy, ktoré sa šíria prostredníctvom sociálnych sietí, emailov či web stránok. 

               

              Tešíme sa, že aj tento rok prostrednícvom grantových programov a spoločným úsilím žiakov i pedagógov vytvoríme motivujúce prostredie pre rozvoj Vaších detí. 

               

               

               

            • Vianočná burza

            • Predvianočnú atmosféru na našej škole umocnili vianočné trhy. Učiteľky 1. stupňa spolu s rodičmi vyrábali krásne vianočné ozdoby a darčeky, ktoré mohli rodičia i žiaci zakúpiť v našej školskej tržnici. Tá sa konala v dňoch 12.-13. decembra vo vestibule školy. Z predaja sme vyzbierali krásnych  207,70 EU. Za uvedenú sumu sme na požiadanie Červeného kríža zakúpili detskú vestu pre nácvik Heimlichovho manévru a dnešným dňom odovzdali p. riaditeľke Červeného krížu- Mgr. Alene Kniežovej.  Chceme poďakovať všetkým, ktorí svojím finančným príspevkom pomohli. Ďakujeme aj p. Adamovej a p. Krákovskej, ktoré  prispeli do tržnice vlastnoručne vyrobenými dekami a háčkovanými ozdobami. Veríme, že odovzdaná vesta bude slúžiť na vzdelávacie účely a už teraz sa tešíme na odbornú prednášku využitia vesty pre Heimlichov manéver, ktorá nás čaká v novom roku.

            • Vianočné vystúpenie ,,Vianočný vinš"

            • Vychovávateľky školského klubu pripravili vianočné vystúpenie pre deti z materských škôl i pre mladších žiakov našej školy. Sme veľmi radi, že sme mohli privítať detičky z MŠ - Komenského i deti z MŠ - Okružnej. Žiaci našej školy sa predviedli v speve, v tanci i v hre na klavíri. Veríme, že dnešným dňom sme priblížili vianočnú atmosféru blížiacich sa sviatkov. Žiaci MŠ si od žiakov našej školy odniesli malý vianočný darček. Prajeme Vám krásne vianočné sviatky

            • Výstava obrazov

            • Posledný adventný týždeň sa žiaci 8.B a 9.B tešili z Jubilejnej výstavy Miroslava Capovčáka - pána riaditeľa súkromnej ZUŠ. V príjemných priestoroch Mestskej galérie Zlatý býk sme obdivovali jeho tvorbu počnúc krajinomaľbou, portrétom, cez zátišia až k geometrickej abstrakcii v spojení s prírodou, architektúrou a ľudskou figúrou. V dnešnom hmlistom zimnom sychravom dni sme sa potešili pohľadom na nádhernú harmóniu farieb, tvarov a štruktúr. Niekto však aj zachytil jemné dotyky múz - tých čo sa prihovárajú cez umelcov k vnímavým dušiam.

            • Zemplínske pero 2023

            • Podporovať literárne talenty je poslaním regionálnej súťaže s názvom Zemplínske pero.  Spomedzi 63 autorov, ktorí sa v školskom roku 2023/24 do súťaže zapojili, porota odmenila aj žiačku našej školy Sarah Špliňovú, 6.a. Poviedka Súťaž získala v I. kategórii próza pekné 3. miesto. Poéziou a prózou do súťaže pripela aj žiačka Barbora Cichá, 7.b, ktorá bola odmenená diplom za účasť. Dievčatám gratulujeme a želáme veľa tvorivých síl v ďalšej tvorbe.

            • PYTAGORIÁDA

            • V dňoch 12. a 13. decembra si naši šikovní žiaci 3. až 8. ročnika zmerali svoje matematické znalosti a schopnosti v školskom kole 45. ročnika Pytagoriády, ktorá bola zameraná ja správnosť a rýchlosť v časovom intervale max 60 min. Prajeme zúčastneným žiakom vela úspešných riešení.

            • Detský halový míting Košice

            • Dňa 7.12. sa vybraní žiaci zúčastnili Detského halového mítingu v Košiciach. V atletickej hale si
              zasúťažili v troch disciplínach- beh na 40 m cez prekážky, beh na 30 m a skok z miesta. Celou súťažou
              deti sprevádzal aj maskot atletiky Atlétko, ktorý deti nielen zabával ale aj povzbudzoval k lepším
              výkonom. Všetky deti si zo súťaže odniesli nielen diplomy a vybojované medaily ale aj pekný zážitok                  zo športového dňa.

            • Tvorivé dielničky

            • V tomto krásnom predvianočnom adventnom období sa uskutočnili pre rodičov tvorivé dielne v spolupráci s učiteľkami 1. stupňa. Vytvárali spoločne vianočné ozdoby, ikebany, svietniky a iné výrobky. Všetko, čo sa spoločne vytvorilo si budú môcť rodičia a žiaci zakúpiť na vianočnej burze v dňoch 12.-13.12.2023 v priestoroch školy. Výťažok z predaja poputuje na charitatívne účely.

            • Mikuláš

            • Aj tento školský rok sme na našej škole privítali Mikuláša s jeho pomocníkmi. Jednotlivé triedy si pripravili pesničku, niektoré triedy aj básničku.  Žiakom školy priniesol balíčky plné sladkých a chutných dobrôt. Tešíme sa opäť o rok.  

            • Zbierka pre psí útulok

            • Ďakujeme všetkým, ktorí materiálne alebo finančne prispeli na dobrovoľnícku zbierku pre psí útulok v Močaranoch. Počas novembrovej zbierky sme vyzbierali deky, prikrývky, hračky, obojky, granule, búdu, ale aj finančnú sumu vo výške 62 eur, za ktorú sme nakúpili granule pre psíkov. Dnes sme vyzbierané dary odovzdali pracovníkom útulku na Močarianskej ulici. Všetkým dobrovoľníkom ďakujú za dary. 

            • LOMIHLAV 2023

            • V piatok 1.decembra sa naši žiaci prvýkrát zúčastnili veľmi zaujímavej logickej matematickej súťaže LOMIHLAV, ktorá sa konala v priestoroch telocvične Gymnázia na Alejovej 1 v Košicach. Túto súťaž zastrešovalo združenie STROM pri Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. Našu školu reprezentovali dve družstvá. Prvé družstvo s názvom SOVIČKY pracovali v zložení Barborka Cichá 7.B, Nina Balogová, Vanesa Bártová a Tam anh Nguyen,všetky z 9B. Druhé družstvo s názvom SYSLE tvorili žiaci 8.B v zložení Peter Hrubý, Jozef Vojtko, Marcel Falatko a Kareem Rabea Tereska. Žiaci riešili náročné logické úlohy, matematické hlavolamy a hádanky. Konkurencia bola veľká, nakoľko to bola celoslovenská súťaž s 49-timi družstvami, kde si zmerali svoje schopnosti žiaci od 7 ročníka až po 9. roč a Osemročného GYM. Naši žiaci získali nové skúsenosti a prehľad pri takýchto typoch úloh s takým rozmanitým zastúpením škôl. Ďakujeme spomínaným žiakom za úspešnú reprezentáciu našej školy v LOMIHLAVE.