• Novinky

            • Ukončený projekt ,,Outdoorové vyučovanie"

            • V rámci programu „Učiteľ/ka budúcnosti“, ktorý podporuje projekty učiteľov a učiteliek z východného Slovenska s inovatívnym a netradičným prístupom k vyučovaniu získala grant v max. finančnej čiastke p. uč. Novotná v projekte Outdoorové vyučovanie.  Program Karpátskej nadácie poskytuje osobný grant učiteľom a učiteľkám, ktorí prinesú do vyučovacieho procesu inovácie, kreativitu a zážitkové formy učenia.  Cieľom projektu je aktívne prispieť k skvalitneniu vzdelávania detí, prinášať a podporovať inovatívne prvky, formy a metódy v ZŠ a mimoškolských aktivitách. 

              Cieľom nášho podporeného projektu ,,Outdoorové vyučovanie“ bolo  vytvoriť vonkajšie prostredie pre outdoorové vyučovanie žiakov 1.-9. ročníka. Outdoorové prostredie bude slúžiť nielen žiakom počas vyučovania, ale aj žiakom školského klubu, a tiež ako oddychová zóna pre rodičov a priateľov školy. Cieľom projektu bolo vytvoriť  pocitový chodník, vytvoriť informačné tabule k stromom a rastlinám v areáli školy. Vyrobiť vtáčie búdky pre celoročné pozorovanie vtákov. Vyrobiť hmyzí hotel či zrealizovať výsadbu ekozáhradky s trvalými rastlinami a bylinami. Lavičkami sme dotvorili tento relaxačno-oddychový areál.

              Tento projekt aktivuje vyučovací proces v prírodnom prostredí školského areálu. Cieľom udržateľnosti je vytvoriť pocit a potrebu starostlivosti o prírodu. Učíme prírodu chápať, zveľaďovať a starať sa o ňu. Veríme, že v budúcom školskom roku budeme pokračovať v realizácií  nových inšpirácií a nápadov.

              Tento Projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life spravovaného Karpatskou nadáciou. ĎAKUJEME

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

            • Dňa 30.6.2022 sme slávnostne ukončili  školský rok 2021/2022. Ďakujeme všetkým kolegyniam a kolegom za ich zodpovednú prácu pri príprave žiakov, spolupráci na mnohých podujatiach, skrášľovaní školy a vytvráraní bezpečného prostredia pre žiakov. Poďakovanie patrí aj nepedagogickým zamestnancom za ich každodennú prácu. Na záver ďakujeme žiakom za ich usilovnosť a reprezenáticu školy v súťažiach. Našim deviatakom  želáme veľa úspechov v ďalšom študijnom, ale aj súkromnom živote.