• Novinky

            • Európsky deň jazykov

            • Každoročne si pripomíname 26. september  prostredníctvom rôznorodých podujatí, šúťaži, kvízov a besied. Tento rok sme  2 vyučovacie hodiny venovali projektovému vyučovaniu, počas ktorého žiaci spoznávali  kultúru určenej krajiny, symboly, kultúrne a prírodné pamiatky, národné jedlá, ale aj zaujímavosti z danej krajiny. Žiaci spolu s tr. učiteľom rôznymi výtvarnými technikami vytvorili nádherné diela. Triedne projekty  sú vystavené v interiéri školy.  Veď posúďte sami.

            • Biela pastelka

            • Dňa 23.9.2022  sa naša škola opätovne zapojila do zbierky Biela pastelka, ktorá funguje pod záštitou Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka Vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

              Žiaci si mali možnosť vyskúšať, aké je to ťažké, keď sa niekto narodí nevidiaci, alebo stratí počas svojho života jeden z najdôležitejších zmyslov – zrak. Pripravili sme pre nich čierne okuliare, s ktorými si chvíľku „vyskúšali“, aké ťažké je byť nevidiaci a aké to je žiť v tme. Hmatom zisťovali predmet, sluchom počúvali svojho kamaráta, ktorý ich navigoval a pomáhal pri písaní na tabuľu.

              Náš dobrovoľný zbierkový tím tento rok boli dievčatá Eliška Pavlovová, Sofia Mondoková, Nela Sikorai, Tam Anh Nguyen. Podarilo sa nám vyzbierať finančné prostriedky v celkovej sume 261,17 €.

              V mene všetkých, ktorým táto zbierka pomôže ĎAKUJEME.

              Aj vďaka Vám sa mnohým ľuďom otvorí nová kapitola samostatného a radostnejšieho života a môžu sa písať krajšie príbehy v životoch ľudí so zrakovým postihnutím.

            • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/2023

            • Včera 5.9.2022 sme na pôde ZŠ, J.A. Komenského 1 v Michalovciach privítali zamestnancov, rodičov i žiakov na slávnostnom otvorení školského roka 2022/2023. Zvlášť sme privítali našich prváčikov, novoprijatých žiakov i nové posili v pedagogickom zbore.  Všetkým našim žiakom, ale aj kolegom prajeme veľa úspechov, aby bol nový školský rok plný zaujímavých projektov, súťaží, hier, aby sme zažívali školu hrou a tešili sa zo spoločných podujatí.