• Novinky

            • Deň učiteľov

            • Tento sviatok sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Amosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a záslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu, úctu a poďakovanie. 

            • Projekt "Oáza zelene"

            • V tomto škol. roku bola naša škola úspešná v grantovej výzve Karpatskej nádacie s projektom ,,Oáza zelene", v rámci ktorej sme dostali  dotáciu 2 500 eur.  Práve prebieha realizácia školskej záhrady, v ktorej budú vysadené ovocné stromy a viničová stena. Po veľkonočných sviatkoch sa pustíme do zhotovenia vyvýšených záhonov, v ktorých budeme pestovať zeleninu a bylinky do školskej jedálne. Súčasťou školskej záhrady budú aj piknikové sety, ktoré budú slúžiť pre outdoorovú výučbu, záujmové krúžky či trávenia voľného času v areáli ZŠ. Veríme, že naše úsilie prinesie plody našej práce, ktoré môžeme zúžitkovať v školskej jedálni. 

            • Matematický klokan a klokanko

            • Dnes si naši žiaci 2.-9.ročníka zmerali sily v riešení zábavných matematických úloh v najväčšej medzinárodnej matematickej súťaži Matematický klokan a klokanko. Zábavné úlohy riešilo 45 žiakov v kategóriácha Klokanko 2,3, 4 a Školá, Benjamín a Kadet. Všetkým súťažiacim prajeme úspešné riešenie  úloh.

            • Chemická olympiáda

            • Dňa 14.3.2024 sa konal 60. ročník okresného kola chemickej olympiády. Našu školu reprezentovala Viktória Anna Puľaková, žiačka IX.B. Umiestnila sa na peknom 6.mieste. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Deň vody

            • Každý rok si 22. marca pripomíname Svetový deň vody. Je to medzinárodný deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou. Ústrednou témou tohto významného dňa je v roku 2024  „VODA ZA MIER“. Práve k tejto téme žiaci v triedach pripravili plagáty, ktoré budú vystavené v interiéri školy. Trojčlenné družstvá z tried druhého stupňa si overili svoje vedomosti pri kvíze o vode, následne preukázali teoretické a praktické zručnosti pri filtrácii znečistenej vody a vytváraní farieb dúhy. Najlepšie sa darilo družstvám z tried: 5.B, 8.B a 9.A. Veríme, že všetkým sa tieto aktivity páčili. 

            • Ochutnávka minerálok

            • Žiaci 3.-4.ročníka pri príležitosti sv Dňa vody a v spolupráci s Olympijskym klubom ochutnávali rozličné druhy minerálnej vody. Predseda olymp. klubu p. Ucháľ porozprával o význame vody, o kvalitných slovenských prameňoch a minerálnych látkach, ktoré sú prospešné pre naše telo. Ďakujeme za odprezentovanie a ochutnávku našich kvalitných minerálnych vôd. Nazdravie...

            • Marec s knihou, o knihách, medzi knihami...

            • Žiaci V.A navštívili kníhkupectvo BOOKS s cieľom zistiť najnovšie tituly našej, ale aj cudzojazyčnej literatúry. Žiakov zaujali knihy s dvojjazyčnými príbehmi. Keďže sa učia okrem angličtiny aj ruštinu či nemčinu, oboznámili sa s rôznymi druhmi slovníkov.

              Pani majiteľka nás prekvapila nielen zaujímavou prednáškou o rôznych žánroch literatúry,

              ale najmä súťažnými aktivitami a odmenou za správne odpovede.

              Niektorí si urobili radosť kúpou novej knižky. „ Nasýtení “ vôňou kníh a informácií žiaci pochopili, že čítanie je potrebné nielen v marci.

            • Ponožková výzva

            • Dnes sme sa spoločne s našimi žiakmi zapojili do ponožkovej výzvy. Ponožková výzva sa každoročne spája so Svetovým dňom Downovho syndrómu. V tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom a tiež dôležitosti rešpektovania a prijatia všetkých členov spoločnosti. Symbol odlišných ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším.

            • Testovanie T9

            • Žiaci 9. ročníka sa dnes zúčastnili celoslovenského testovania T9. Nadobudnuté poznatky   zúročovali v testovaní z predmetov SJL a MAT. Veríme, že úspešne...

            • Okresné kolo - Hviezdoslavov Kubín

            • Sme radi, že recitácia umeleckých textov patrí k záujmom našich žiakov. Každoročne sa zúčastňujú súťaže Hviezdoslavov Kubín. Precíteným a natrénovaným prednesom právom zaujmú porotu a odnášajú si zaslúžené ocenenia. Tak tomu bolo aj v tomto školskom roku 2023/24.

              Po školskom kole  boli naši žiaci úspešní aj na  okresnom kole súťaže  Hviezdoslavov Kubín. Súťažili počas dvoch dní, 14. a 19. marca, v kategórii prednes prózy. Tešíme sa z ich úspechu, pretože žiačka Nelka Sikorai (7.A) sa umiestnila na 2. mieste a Adam Kirnag (6.A) získal krásne 3. miesto. Srdečne blahoželáme  a prajeme mnoho úspechov aj naďalej.

               

            • Veľkonočný strom

            • Blížia sa veľkonočné sviatky, ku ktorým tradične patria veľkonočné ozdoby. Pozývame všetkých žiakov, rodičov, priateľov školy, aby sa prišli pozrieť do centra mesta na veľkonočný strom, ktorý vyzdobili naši žiaci s pani učiteľkami.  Kráne veľkonočné ozdoby našich žiakov budú zdobiť námestie do 15.4.2024. Okrem veľkonočnej výzdoby sme vytvorili aj fotostenu, ktorá určite poteší najmenších.

            • Fyz. olympiáda - úspech nášho žiaka

            • Dňa 13.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo fyzikálnej olympiády. Našu školu úspešne reprezentoval žiak Kareem Tereska z VIII.B a umiestnil sa na peknom 3.mieste. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Malí bádatelia - pokusy s pôdou v 2.roč.

            • Žiaci na hodine prvouky skúmali pôdu. Pozorovali zloženie pôdy voľným okom, rukami, ale aj pod lupou. Skúmali rôzne druhy pôd (záhrada, pole, park, les) a zaznamenávali svoje zistenia do pozorovacích hárkov v  pracovnej učebnici.  Aktivity sa žiakom veľmi páčili, boli pre nich netradičné, obohacujúce a pochopili, že život v pôde je možný vďaka prítomnosti vody, vzduchu a vhodnému zloženiu živín.

            • Skúšobné Testovanie 9

            • Testovanie matematických a čitateľských zručností deviatakov je predo dvermi. Už budúci týždeň deviatakov čakajú prvé náročné skúšky, na ktoré sa v podstate pripravujú počas celej základnej školy. Aj od ich výsledkov závisí postup na strednú školu, ktorú si zvolili. Atmosféru testovania, silu stresu a vlastnej pamäti si   skúsili dnes, keď počas skúšobného testovania riešili úlohy  z minulého školského roka. V stredu 20. marca 2024 im budeme držať prsty, aby im to pri testoch z matematiky a slovenského jazyka  pálilo a usmialo sa na nich aj trocha šťastia:-)

            • Naši úspešní žiaci

            • V stredu bolo   v obradnej sieni Mestského úradu v Michalovciach vyhodnotenie najlepších športovcov v meste Michalovce za rok 2023. Za našu školu boli vyhodnotení medzi najlepšími jednotlivcami Richard Paľovčík v atletike, ktorý reprezentuje   náš školský Atletický ŠK Comenium pri IV. ZŠ v Michalovciach. Riško obsadil vo vrhu guľou v kategórií starších žiakov na M-SR v atletike 2. miesto, na halových M-SR 4. miesto, na M – Východoslovenského regiónu v hale a vonku zhodne 1. miesto. Reprezentoval Slovenskú republiku na medzištátnom stretnutí v atletike za účastí 5 štátov Európy vo vrhu guľou, kde obsadil 7. miesto.

              Ďalším oceneným bo René Sabadoš, ktorý reprezentuje našu školu v klube MAS  Michalovce  vo wrestlingu, silovom trojboji a v mŕtvom ťahu  do 56 kg  v kategórii dorast.

              René získal 1. miesto na medzinárodných M-SR  v mŕtvom  ťahom výkonom90 kg 1. miesto, 2. miesto na medzinárodných Majstrovstvách V4 výkonom 95kg, 2. miesto na M-SR v MAS wrestlingu a 3. miesto v MAMUT Cup-e v mŕtvom ťahu výkonom 100kg.

              V súťaží družstiev boli ocenení mladší žiaci v atletike, ktorí obsadili 3. miesto na M-Východoslovenského regiónu za účasti 13 družstiev.

            • Hviezdoslavov Kubín - II. stupeň

            • Naši mladí recitátori si svoje zručnosti v práci s umeleckým textom vyskúšali na školskom kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Spomedzi žiaci druhého stupňa v  II. kategórii sa na 1. mieste umiestnil Adam Kirnag, 2.miesto získala Solia Puľaková a 3. miesto obsadila Nicolette Lovašová.

               III. kategóriu porota ocenila nasledovne: 1. miesto Nela Sikorai, 2. miesto získala Kiara Karafová a 3. miesto patrí Michaele Grunskej.  

              Víťazom oboch kategórií, Adamkovi a Nelke, držíme prsty na okresnom kole, v ktorom budú reprezentovať našu školu.

            • DOD "po stopách Harryho Pottera"

            • Vedenie ZŠ ďakuje všetkým kolegom a žiakom za prípravu prezentácie školy v rámci DOD, ktoré sa nieslo v duchu Harryho Pottera. Veríme, že sme 9.3.2024 spríjemnili sobotu rodičom a detičkám z rôznych MŠ. Tento školský rok sa DOD na našej škole niesol v Rockfodskom štýle. Okrem športového dopoludnia a chutného obeda,  budúci predškoláci navštívili komnatu záhad, elixírov, záhadných tvorov, komnatu umenia, komnatu myší, vyskúšali si prenášadlo, ochutnali z rockfordského stola dobrôt, zúčastnili sa  rockfordskej premeny a mnohé ďalšie zážitky na našej škole. Odmenou každého bol darček Harryho Pottera.   Ďakujeme za podporu a Vašu prítomnosť, bez Vás by to nebolo ono. Tešíme sa na Vás prí zápise od 3.4.- 30.4.2024. 

            • Mladší žiaci športových tried v Banskej Bystrici

            • Mladší žiaci športových tried sa zúčastnili v sobotu na halových Majstrovstvách Východoslovenského regiónu v Banskej Bystrici v atletike. Zúčastnilo sa ich 13 oddielov a 150 pretekárov. Naši mladí atléti sa nestratili a získali spolu 4 medaily. Martin Hreňko v skoku do výšky obsadil výkonom 135 cm 2. miesto a v behu na 600m 4. miesto, O. Širochman v skoku do výšky 3. miesto, D. Chrenko vo vrhu guľou 3. miesto a N. Palka – Jusko v behu na 60m  obsadil vo finále v behu na 60m 3. miesto. Medailistom blahoželáme.